Dijital Pazarlamada CTA (Call To Action) Gücü

Dijital Pazarlamada CTA (Call To Action) Gücü

Dijital pazarlama gücüne inanan ve bu konuda belli başlı çalışmalar yürüten herkesin aklında tek bir soru var: Dönüşüm oranlarımı nasıl arttırabilirim?

İnternet dünyasının dev bir içerik havuzuna dönüşmesiyle birlikte dijital pazarlamacılar her geçen gün dönüşüm oranlarını arttırmak için yeni stratejik yöntemler keşfediyor.

Üstelik dönüşüm oranlarının arttırmak amacıyla kullanılan karmaşık yöntemleri organize edebilmek hiç kolay değil… CTA, sitenize gelen ziyaretçileri müşteriye dönüştüren eylem çağırısıdır.

Call To Action (CTA) Kullanın

CTA, sitenize gelen ziyaretçileri müşteriye dönüştüren eylem çağırısıdır. Bu eyleme kulak veren izleyici bir sonraki adıma geçer. Kısaca, bize ‘’hadi, hadi; bir şeyler yap; satın al, hemen teklif al’’ çağrısı yapan butonların hepsi birer Call-to-Action, yani CTA’dır.

CTA’lar; web sitesi, blog, e-posta, hatta blog yazıları içerisinde kolaylıkla eklenebilir. Genelde insanlara hemen harekete geçmelerini gerektiklerini söyleyen komutlar içerir.

CTA’lar bazen doğrudan satışa yönlendirir. Bazen ise ziyaretçileri bülten aboneliğine yönlendirebilir. CTA’lar önemli dijital pazarlama stratejilerinden biridir. Müşterilerinizi motive eder ve etkileşimde bulunmalarını sağlar.

Call To Action Neden Önemli?

Site içine yerleştirilmiş CTA butonları sitenizin trafiğini arttırır ve tıklanma sayısında gözle görülür bir artış sağlayabilir. Bu sayede arama motorlarında yüksek sıralamaya sahip olmanıza neden olur.

CTA butonları, ziyaretçilerinizin müşterilere dönüşme potansiyelini arttırmaktadır. İçeriğe bir CTA eklenmesi durumunda dönüşüm oranınız da eş zamanlı olarak artacaktır. Çünkü site ziyaretçileriniz bir sonraki adımı her zaman bilemeyebilir ve eyleme geçmeden de siteyi terk edebilir. Sizin göreviniz bu noktada onlara ne yapmaları gerektiği söylemektir.

Pazarlamada CTA’nın Önemi

Pazarlamada kullanılan CTA’lar müşterileri hemen yanıt vermeye yönlendirerek harekete geçirmek ister. Daha çok emir kipinde kullanılır. Mesela “Hemen Teklif Alın!”, “Daha fazla bilgi edinmek için tıklayın!” gibi emir içeren komutlar barındırır. Özetle kullanıcıyı hızlı bir şekilde hedef ile buluşturur.

Hedef Kitleye Odaklanın

Web site ziyaretçileriniz yani hedef kitlenize göre kampanyalar düzenleyin. Ziyaretçilerinizin davranışlarına ve ilgi alanlarına bağlı olarak oluşturduğunuz kampanyalarda bir adım daha öne çıkabilirsiniz.

Temel Amacı Vurgulayın

Ziyaretçileriniz web sitenize hangi niyetlerle geliyor? Bir şeyler mi satın alacaklar yoksa bilgi mi almak istiyorlar? Bunlar hakkında bilgi sahibi olursanız CTA emir butonlarını da amaçlara odaklı hazırlayabilirsiniz.

Hedefleme Yapın!

Doğru kişilerle temasa geçmeniz kritik olduğu için öncelikle hedef kitle segmentasyonu yaparak kişilere yönelik harekete geçirme ifadeleri kullanın. Böylece pazarlama sürecinizin her aşamasında insanları doğru CTA’larla bağlayabilir, yönlendirebilir ve dönüştürebilirsiniz.

Call To Action (CTA) Tasarımı

CTA butonlarınızdaki renk kullanımı zannettiğinizden daha önemli bir konu… Çünkü araştırmalara göre web sitenizde ne kadar farklı renkler kullanıyorsanız o kadar farklı duyguya ilham verebilirsiniz. Buradan da anlaşıldığı üzere CTA butonunda doğru renk kullanımı oldukça önemlidir.

Öncelikle kontrast renkler kullanmak CTA’nızı daha ilgi çekici hale getirecektir. Fakat web sitenizde kullanılan temaya veya atmosfere de uymasına dikkat etmelisiniz.

CTA butonu için bir diğer önemli unsur şeklidir. Yuvarlar, kare veya daireden oluşan CTA’larınız için asıl önemli olan vermek istediğiniz mesaja hizmet etmesidir. Aynı zamanda butonlarınızın tıklanabilir bir nesne olarak algılanması da ziyaretçileriniz açısından oldukça faydalı olacaktır.

Son Olarak

Görüldüğü üzere, CTA yani Call-to-Action stratejisini dijital pazarlama ağınızda kullanmak ürün veya hizmetleriniz için daha fazla potansiyel müşteri adayı oluşturmanın en hızlı yolu olabilir.